Dato Torsdag d. 13. oktober 2022, kl. 19:00
Sted Hellig Kors Kirke, Agerskellet 10, 4040 Jyllinge
Mogens Damm
Grundtvig i billeder og lyd

Få har betydet så meget for dansk kirkeliv, salmedigtning, åndsliv, skole og højskole som N.F. S. Grundtvig. Et eksempel er hans salmedigtning: Han skrev 15-1600 salmer, og en tredjedel af salmerne i salmebogen er fra hans hånd. I højskolesangbogen har han 86 sange med, flest af alle.

Han skrev værker om nordisk mytologi og var med til at skrive Grundloven. Og hans udgivne prædikener fylder mange bind. Blandt de sætninger, han huskes for, er ”Menneske først og kristen så” og ”Frihed for Loke, såvel som for Thor”. Og hans betydning for, at demokratiet i Danmark voksede frem nedefra, bl.a. med en stærk foreningskultur, kan ikke vurderes højt nok.

I år er det 150 år siden Grundtvig døde. Det markerer vi i Hellig Kors Kirke, torsdag den 13.oktober kl. 19.00 ved at vise et billed- og lyd-foredrag om Grundtvig af højskolemanden Lars Thorkild Bjørn. P.g.a. alder tager han ikke selv ud og præsenterer foredraget, men sognepræst Mogens Damm indleder, og så kører det ellers af sig selv!

Vi holder en pause midt i, hvor vi får en sandwich og en øl/vand og en kop kaffe/te. Vi er færdige ved 22-tiden, og det er gratis. Af hensyn til indkøb af sandwich må man gerne melde sig til på hjemmesiden (www.jyllingesogn.dk/grundtvig) eller kirkekontoret, men skulle det glippe, kan man godt dukke op alligevel!